Ciri-Ciri Istimewa Pelaburan Emas

Ciri Istimewa Pelaburan Emas | Adakah anda masih tercari-cari lagi pelaburan yang sesuai untuk anda? Di sini saya ingin mengesyorkan kepada anda pelaburan emas. Ianya sangat sesuai dengan diri saya dan mungkin juga sesuai dengan anda. Berikut saya berikan ciri-ciri istimewa pelaburan emas daripada perkongsian sifu emas, Tuan Syukor Hashim.

ciri-ciri istimewa pelaburan emas

1. Pelaburan yang mampu memberi PULANGAN KEUNTUNGAN tahunan yang jauh lebih baik daripada ASB, Simpanan Tetap (FD), unit trust, mutual fund atau takaful.

2. Risikonya adalah yang PALING RENDAH untuk mengalami kerugian.
Dalam bahasa mudahnya, duit yang anda labur tu tak ‘hangus’ begitu sahaja.

3. Mempunyai tahap ‘KECAIRAN’ yang tinggi. Maksud kecairan ialah keboleh-upayaan untuk pelaburan anda itu ditukarkan semula kepada wang tunai pada bila-bila masa. Mana tahu tiba-tiba anda memerlukan wang tunai dalam keadaan yang terdesak.

4. Pelaburan yang KALIS INFLASI. Wang yang anda laburkan itu tidak mengalami susut nilai dari segi matawang. Tak kira walaupun nilai matawang jatuh akibat inflasi, pelaburan anda masih kekal nilainya. Malah bertambah-tambah nilai pulangannya.

5. Tak perlukan MODAL besar beribu ringgit seperti pelaburan hartanah. Belum masuk lagi soal urusan prosedur jual-beli, urusan dokumen, serta upah lawyer untuk pemilikan hartanah tersebut. Makan masa berbulan-bulan baru settle.

Mohd Redzuan,
Sungai Petani, Kedah
Public Gold Authorised Dealer
PG00062196